Eten is liefde

Eten is liefde, liefde is eten. Goed eten wel te verstaan. Je relatie met eten zegt erg veel over de relatie die jij met jezelf hebt. 

Eten uit verdriet, woede of verveling. Vaak zijn het dan niet de meest gezonde producten die er dan gegeten wordt. Wanneer je dan klaar bent met dat eten, is er vaak een gevoel van ‘schuld’, ‘spijt’ en is vaak de emotie ook niet opgelost.

Klopt het eigenlijk wel, dat je een emotie zou weg kunnen eten met iets waarvan je denkt dat je daar behoefte aan hebt? Nee.

Achter de emotie is het je eigen lichaam  dat vraagt om een bepaalde voedingsstof. Dat is altijd het geval wanneer je denkt dat je ergens ‘zin’ in hebt.

Hoe je het anders kunt doen leg ik je uit in de aankomende blogs die over voeding gaan. Ik geef je een inkijkje in je eigen lichaam en hoe je meer bewust kunt omgaan met ‘emotie-eten’. Ontvang handvatten om jezelf een gezonde leefstijl aan te meten zodat je goed voor jezelf kunt zorgen.

Dat is ontzettend belangrijk, dat weten we allemaal alleen doen de meesten er soms, of vaak, niets mee. Ik hoop je, met mijn blogs over voeding, aan te kunnen zetten om, ook al is het maar iets, gezonder te gaan eten dus beter voor jezelf te gaan zorgen. Kom je aan tafel?