Zin in… Chocolade

Voor sommigen is alleen het woord al genoeg om te watertanden. Het is bijna overal verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. 

Chocolade. Melk, Puur, Wit. Met een toevoeging van noten of wat anders. Voor sommige mensen maakt het helemaal niet uit wat er op of in zit, zij willen gewoon chocolade. 

Wat betekent het nou eigenlijk, wanneer je zin hebt in chocolade? 

Er is een verschil tussen mannen en vrouwen met betrekking tot chocolade. Waar de man voor zichzelf een rustmoment wil toe-eigenen om zijn gedachten te ordenen, nemen de vrouwen chocolade om zichzelf te verwennen, waarbij ze gemoedelijkheid en ruimte voor zichzelf creëren. 

Chocolade  heeft ook een verbindende factor; wanneer je met vrienden of vriendinnen chocolade deelt, heeft het iets gemoedelijks, je bepaalt samen de sfeer. Daarbij kun je vrij praten over emoties, dingen die je dwars zitten. Kortom: het leven.

Wanneer je zin hebt aan chocolade, wil dat ook nog iets anders zeggen. Je lichaam vraagt om iets, het heeft iets nodig. 

Bij chocolade is dat Magnesium. 

Ik spreek uit eigen ervaring wanneer ik zeg dat mijn behoefte aan chocolade verdween op het moment dat ik magnesium begon te slikken.

Naast het fysiek innemen van magnesium zijn er ook andere opties voor het anders omgaan met jou behoefte aan chocolade. 

Denk bijvoorbeeld aan noten, zaden, groenten, fruit of dadels.

Wat je ook kunt doen is, in plaats van kant en klaar een reep kopen, een schepje rauwe cacao in bijvoorbeeld yoghurt doen. 

Probeer een van deze tips eens! 

Mocht je toch de verleiding niet kunnen weerstaan, kies er dan bewust voorr. Neem een klein stukje, geniet er van en je hoeft je na afloop niet schuldig te voelen.   

Maar weet vooral ook dat het anders kan!